fbpx

Pilot 3.0 Henkilöautokurssi – Kokemuksia

”Valitsin Pilotin sen takia kun tässä ei ole niitä teoriatunteja, mulla on aika kiireinen aikataulu kun mä harrastan aika paljon ja sitten on vielä kirjoitukset. niin se oli kiva juttu et pysty tekee ne teoriat silleen omalla ajalla. Niihin ei menny sitten turhaan aikaan.”

”Pääsääntöisesti kaikki tein puhelimella, aina kun mä olin bussissa  esim. menossa  treeneihin tai koulumatkoilla. Videotkin toimi hyvin puhelimella, vähän niinku youtubee ois kattonu. Mutta kyl mä aika paljon käytin niihin tehtäviin aikaa, joku 10-15 tuntii kaiken kaikkiaan. Mutta kyllä ne sitten tuli aika nopsaa kun vaan jaksoi  alkaa tekeen kunnolla. Ei menny  kuitenkaan liikaa aikaa et ois alkanu tylsistyy tai jotain.”

”Mun mielestä tää on vaan  niin helppo ja sujuva, et ei tuu kiire ollenkaan. Ja sitten kun on se henkilökohtainen ajo-opettaja niin ei tuu sellaista paniikkia et opinkohan mä nyt ajamaan, koska se nyt on kumminkin se tärkein juttu et oppii ajamaan.”

”Ja sitten se kun iskä ei maksa enää ja joutui itse maksaa kaikki. Et ajattelin et vedetään sitten niin hyvin kuin saadaan ettei tuu ylimääräisiä kuluja.”

” 11 ajotuntia riitti.”

”Valitsin Pilotin, koska se oli mulle helpompi, kun asun Kirkkonummella ja halusin ajaa kortin Espoossa. Niin se oli mulle helpompi kun ei tarvinnut käydä teoriatunneilla Espoossa. Mä pääsin tekee teoriat kotona ja vaan ajaa ajotunnit siellä, mikä ei ollut ongelma

”Mun mielestä tuo itsenäinen opiskelu oli helppoa kun tuolla samalla tavalla opiskellaan myös koululla.”

”No oli se silleen et alusta asti mulle ei ollu hirveen vaikeeta tuo ajaminen. Niin se oli vaan et sais enemmän itseluottamusta tuolla liikenteessä liikkumiseen. Kyllä me molemmat oltiin sit silleen samalla pagella siitä milloin mentäisiin ajokokeeseen.”

”Pilotti säästää aikaa, kun voi tehdä missä ja miten vaan. Sitten oppiminen on tehokkaampaa. Kun alkaa tekee niitä tehtävii niin niihin keskittyy silloin täysillä. mutta siten tunnilla keskittyminen herpaantuu ja mä vaan mietin et puhu nyt se asias.”

”9 ajotuntia riitti, kun oli mopoautokortti jo ennestään.”


”Valitsin Pilotin hinnan takia, se oli aika makee juttu. Ja sitten et niiden pakollisten ajotuntien määrä on aika vähän, mutta tarvittaessa saa sitten lisää ajotunteja.”

”No minä opiskelen samaan aikaan Omniassa, niin välitunnilla tuli katsottua niitä teoriatehtäviä ja illalla, eli aina kun oli vapaa-aikaa niin yritin katsoa niitä tehtäviä ja opetella”

”No mä itse tunsin että olen valmis, sitten sanoin opettajalle että nyt haluaisin mennä ajokokeeseen.”

”Mä suosittelen tätä kaikille, kun on niin mukava koulu ja jos on jotain huolia kurssin aikana esim. raha-asiat niin saat neuvoa ja saatte sovittua asiat helposti. Pilot sopii kaikille mutta varsinkin niille, joilla on jo jotain kokemusta.  Sitten ei tarvitse ajaa liikaa ajotunteja eikä tarvitse käydä säännöllisesti teoriatunneilla.”

”Minä ajoin 7 ajotuntia ennen ajokoetta.”

”Valitsin Pilotin kun kestää vähemmän aikaa tehdä ja on paljon halvempi!

”Ainoa asia mitä oikeastaan mietin oli se, että miten pärjää, kun on niin vähän ajoja, mutta kun itellä oli vähän taustaa jo tosta ajamisesta, niin ei ollut ongelmaa. Hyvä fiilis jäi.”

”Välillä se itsekseen opiskelu oli vähän haastavaa, ei aina meinannut jaksaa keskittyä, mut sitten täytyi vain ottaa itseä niskasta kiinni. Oli kuitenkin helpompi kun sai tehdä niitä tehtäviä kotona. Mun työajat ei ois sopinut normaaleille teoriatunneille.”

”Tehtäviä oli paljon, mutta se oli opettavaista. Tasokokeet oli vaikeita, mutta kun opetteli niitä niin kyllä nekin alkoi tulla helpommaksi.”

”On tää paljon kivempi omasta mielestä. Ei tarvi istua niin monta teorituntia täällä luokassa ja sitten voi vähän ite määritellä, että kuinka paljon haluaa ajaa.”

”Oli jo mopoautokortti, niin 5 ajotuntia ajoin.”


”Valitsin Pilotin ihan puhtaasti rahan takia. Koska se on mahdollista tehdä niin paljon halvemmalla.”

”Sitten kun aloin tehdä niitä tehtäviä, niin ei niissä hirveen kauan mennyt. Mutta sit kun ne piti tehdä käytännössä sen jälkeen kun oli muksut saanut nukkuun, niin ne saatto venyä sinne yhteentoista-kahteentoista yöllä. Mulla ei ollut sellaista rauhaa periaatteessa muuten tehdä. Sen takia se tavallaan venyi, et kyllä olisin saanut paljon nopeammin tehtävät hoidettua, mut kun ne aina meni niin myöhään, niin ei jaksanut enää niin kovin pitkiä pätkiä tehdä niitä.”

”Aluksi tehtävien määrä tuntui aika suurelta, mut aika nopeestihan ne tehtävät sit menee, kun niitä on paljon yhdellä sivulla, niin ne menee huomaamattomasti. Muutama tasotesti oli, jonka kanssa sai oikein painia. Se on niin raaka tuo tasotesti, kun saa olla vaan yksi-kaksi väärin. Toisaalta se on hyvä, koska se vaatii sua skarppaamaan oikeasti ja silloin ainakin itellä jää paremmin päähän, kun joutu vetään monta kertaa niitä samoja juttuja.”

”Ajoin 14 ajotuntia ennen inssiä.”

”Tehtävien tekeminen siellä oppimisypäristössä oli helppoa, kun sai kotona tehdä eikä ole riippuvainen niistä teoriatunneista. Sitä oli helppo käyttää. Ja sitten sieltä näki kaikki ajotunnit.”

”En tehnyt niitä teoriatehtäviä ihan joka päivä. Tein niitä tehtäviä ehkä tunnin kerrallaan ja yleensä iltaisin tietokoneella.”

”Mun mielestä tehtävien määrä se oli ihan sopiva. Ne ite tehtävät ei ollut vaikeita, mut sitten teoriakokeen harjoitus oli aika vaikea.”

”No kannattaa valita pilotti sen takia, et saa omaan tahtiin tehdä tehtäviä ja tulihan se reilusti halvemmaksi.”

”Mopokortti pohjalla, niin 5 ajotuntia”


”Valitsin Pilot 3.0:n, koska tässä ei ollut määrättyjä teoriatunteja eikä ajotunteja.”

”Tein teoriatehtäviä, kun mulla oli vapaata, eli iltaisin ja bussissa puhelimella, kun menin kouluun. ”

”Ajotehtävissä oli  mukana esim. videoita, niin näki, et miten kaikki menis realityssä. Auttoi kyllä ajotunneille lähtemiseen.”

”Me arvottiin tuossa just että tarviskohan pari kolme ajotuntia enää ja sitten inssiin. ”

”Joudun itse maksamaan kaiken, niin se motivoi, jos pääsee läpi vähemmillä ajotunneilla.”

”Ajoin 12 ajotuntia ennen inssiä.”

”Valitsin Pilot 3.0:n, että autokoulun sais vähän nopeemmin hoidettua ja helpommin. Ja kun mä urheilen samalla, niin sit sais hyvin sovittua nää aikataulut.”

”Kyllä mä yleensä joka päivä vähän teoriatehtäviä tein. Ehkä tunti per päivä ipadillä ja kerran puhelimella.”

”Itsearvioinneista sai kyllä hyötyä. Silleen et pysty seuraan omaa oppimista ja miten on kehittynyt.”

Pilot 3.0:ssa motivoi itseopiskelu, et sulle annetaan vastuu ja olet vapaampi suorittamaan tän koulun.  Sekä se että tää tuli halvemmaksi.”

”Ajoin vain 8 ajotuntia ennenkuin sain kortin, kun oli jo kevarikortti pohjalla.”


”Valitsin Pilot 3.0:n,  kun oli jo sitä mopoautotaustaa, niin sitte mä ajattelin et täs on aika vähän näitä (ajotunteja) niin tää vois olla aika hyvä mulle. Ihan sen takia, et mä aattelin että se on nopee ja niin se kyl oli.”

”Oppimisympäristö oli kiva kun siellä oli ne ympyrät, et sieltä näki konkreettisesti, et monta prosenttia on vielä tekemättä. Vaikka niitä tehtäviä oli paljon, niin mun mielestä ne oli silti aika helppoja. ”

”Kyl mä oon sitä mieltä, et tää Pilot on kaikista paras mahdollinen ehkä just mun ikäluokalle. Ja viel sellaiselle, jolla ois työ tässä kohtaa. Kun sun ei tarvi olla tietyssä paikassa, et sä voit tehdä ne tehtävät. ”

”Mulla oli mopoautokortti niin 6,5 ajotuntia riitti inssiin.”

”Kiinnostuin Pilotista kun mulla oli jo kortti pohjalla, eli mä tiesin jo aika hyvin nuo teoriat. Ja sitten kun mä teen kaksoistutkintoo ja pääsen vasta 5:ltä koulusta, nii olis ollu hankala hoitaa nuo teoriatunnit.”

”Sitten kun mä aloitin ne tehtävät niin mä tein ne kaikki viikossa, mä tein ne silleen tosi nopeesti, ainakin pari tuntii päivässä.”

”Me katottiin joku 3 tuntii ennen inssii ja mietittiin mitä sit vielä tarvitaan. Ja vaikka molemmat oli sitä mieltä on valmis, mut sit mielummin niin että pääset ekalla läpi, niin valittiin vielä yksi tunti lisää”

”Ykkössyy Pilotissa on se että se on paljon halvempi ja toinen on se että jos sä tarttet enemmän opetusta niin tässä on vapaus tehdä sen verran mitä haluut.”

”10 tunnilla inssi läpi, A1:nen pohjalla”


”Valitsin Pilot 3.0:n, koska mä ajattelin et mä pääsen tosi halvalla. Et rahallinen puoli, sitähän mä ajattelin tosi paljon. Ja sit ne teoriat kun tulee tulee tuolta 60 kilometrin päästä. Niin ne oli helppo hoitaa.”

”Päivittäin mä kävin niitä tehtäviä läpi, ne tasotestit mä menin sillai et ensin mä lueskelin materiaalit läpi kerran ja sit menin tasotestiin. Sit kun ei menny läpi, sit mä palasin ja taas palasin niihin edellisiin asioihin, et mites se taas menikään.”

”Jos henkilökohtaisesti miettii niin se on hyvin paljon opettajasta, jos opettaja on motivoiva ja kannustava, mut jos se on sellainen et hälläväliä ja ihan sama niin en tiedä. Se opettaja on äärettömän tärkeä ja hyvä tuki.”

”Pilotissa parasta oli se onnistumisen tunne ajotunneilla, et jes se meni, et kohta voi päästä kokeeseen.”

”15 ajotuntia tarvitsin.”

”Pilot 3.0:ssa oppilaat ovat paljon motivoituneempia tekemään tehtäviä ja oppivat sitä kautta paljon paremmin. Huomaa heti ajotunneilla, että he tietävät liikennesäännöt ja väistämissäännöt paremmin. Ja heitä ei jännitä lähellekään niin paljon sitten ajaa tuolla liikenteessä.”

”Nyt kun ei ole enää iltaisin teoriatunteja, niin pystyy ottamaan sinnekin ajotunteja. Eli ne jotka on töissä tai joilla pitkiä koulupäiviä, niin pääsee iltaisin paremmin ajotunneille.”

”Luen itsearviointeja ja jos oppilas kokee vaikeaksi jonkin asian, niin sitä kohtaa harjoitellaan heti seuraavalla tunnilla lisää.”

”kaikki jotka ovat olleet aktiivisia ja motivoituneita, näyttää pärjäävän pienimmillä ajokertamäärillä kuin yleensä.”