fbpx

Mopokortin kuljettajatutkinto

Mopotutkinto on läpäistävä ennen mopokortin saamista. Tutkintoon pääset 15 vuotta täytettyäsi. Kun ilmoittaudut tutkintoon, sinun on esitettävä luotettava selvitys henkilöllisyydestä (esimerkiksi passi).

Mopotutkintoja järjestävät paikalliset kuljettajantutkinnon vastaanottajat (ks. Ajovarma Oy). Ajan teoriakokeeseen voit varata heti sen jälkeen, kun Ajovarma on myöntänyt ajokorttiluvan ja olet saanut teoriaopetuksen.

Mopon tutkinto sisältää teoria- ja käsittelykokeen, mopoauton tutkinto teoria- ja ajokokeen. Käsittely- tai ajokokeeseen pääset, kun vaadittava opetus ja teoriakoe on suoritettu.

Teoriakoe

Teoriakokeessa on sanallisia kysymyksiä ja liikennetilannetehtäviä. Teoriakoe tehdään tietokoneella, joka opastaa, testaa ja antaa palautteen automaattisesti. Teoriakoe koostuu:

  • Sanallisista monivalintakysymyksistä, joita on 15 kpl
  • Kuvakysymyksistä liikennetilanteista 50 kpl
  • Riskikysymyksistä 5 kpl

Mopon käsittelykoe

Mopolla suoritetaan käsittelykoe: hidasajo, portit, hätäjarrutus ja mopon taluttaminen. Käsittelykokeen suorittamiseen on varattu 15 minuuttia.

Mopoauton ajokoe

Mopoautolla suoritetaan ajokoe liikenteessä. Suorittamiseen on varattu 45 minuuttia: alkukeskustelu 5 minuuttia, ajaminen liikenteessä 30 minuuttia ja loppukeskustelu 10 minuuttia.

Mopokortin saaminen

Hyväksytysti suoritetusta tutkinnosta saat todistuksen. Todistus oikeuttaa ajamaan AM-luokan ajoneuvolla 6 kuukauden ajan, varsinaisen kortin luovuttaa Trafi.